ALB  |  ENG

Philharmonix në Tiranë

Qendra Kulturore, Kompleksi i Katedrales Ortodokse
18 Prill 2024, ora 20:00

Noah Bendix-Balgley / Violin
(Concertmaster, Berlin Philharmonic)

Sebastian Gürtler / Violin
(concertmaster from 1997 to 2008, Vienna Volksoper Orchestra)

Thilo Fechner / Viola
(Vienna Philharmonic)

Stephan Koncz / Cello
(Berlin Philharmonic)

Ödön Rácz / Double Bass
(Solo Double Bassist, Vienna Philharmonic)

Daniel Ottensamer / Clarinet
(Solo Clarinetist, Vienna Philharmonic)

Christoph Traxler / Piano
(Piano Professor, University of Performing Arts Vienna)

Themeluar nga anëtarët e Orkestrës Filarmonike të Berlinit dhe Vjenës, Philharmonix janë muzikantë të klasit botëror që luajnë atë që nuk është kurrë në programin e koncerteve me orkestrat e tyre të famshme.

Shenja e tyre dalluese: aranzhime brilante, virtuozitet i pashoq dhe mbi të gjitha një dëshirë e shfrenuar për të bërë muzikë së bashku, e cila përfshin audiencën në sekonda.

Repertori i tyre përfshin muzikë klasike, xhaz, popullore, pop dhe latine. Pra, jo gjithçka është muzikë klasike. Por gjithçka ka klas muzikor. Në versionet e tyre të reja brilante, ata fitojnë origjinalitet nga të gjitha kompozimet që nuk janë dëgjuar kurrë më parë – duke kombinuar me mjeshtëri vepra nga Bach, Tchaikowsky, Strauss, Piazzolla, Gershwin deri tek “Bohemian Rhapsod”

Fondacioni ARTE fokusohet në katër fusha kryesore: Arti, Realizimi, Trashëgimia, Edukimi.

design by