ALB  |  ENG

Ndërmendje - 2018

Në vitin 2018, për të dytën herë, Fondacioni ARTE fiton të drejtën për të organizuar koncertin Gala “Ndërmendje” në Shkodër.

Aktiviteti ka sjellë risi, krahasuar me atë të vitit 2017, përsa i përket solistëve pjesëmarrës dhe programit të paraqitur. Kësisoj, duke synuar që të promovojë artistët shkodranë me karrierë ndërkombëtare, Fondacioni ARTE ka siguruar pjesëmarrjen e violinistes Cecilia Laca (violiniste pranë teatrit San Caelo – Napoli, Itali) në cilësinë e solistes.

Njëherazi i është kushtuar vëmendje edhe artistëve Shkodranë rezident në Republikën e Shqipërisë si baritonit Armando Likaj (solist pranë TKOB), sopranos Klodiana Brahimi dhe nxenëses së Liceut Artistik Shkodër, Niki Mjeda.

Përpos artistëve të sipërpërmendur, Ndërmendje 2018 parashikoi edhe promovimin e artistëve të rinj, fitues në Konkursin “Pjetër Gaci”, një tjetër aktivitet ky mjaft i rëndësishëm për qytetin e Shkodrës dhe artistët e rinj shqipfolëse, qëkurse është konkursi më i madh i artistëve të rinj Shqiptar në rajon.

Kësisoj Granit Musliu (Kosovë) interpretoi nën shoqërimin e Orkestrës Simfonike të RTSH-së vepra nga kompozitorë mjaft të njohur dhe u prit shumë mirë nga publiku Shkodran. Koncerti “Ndërmendje”, nisur nga suksesi i vitit 2017, erdhi nen interpretimin e orkestrës simfonike të RTSH-së e cila u drejtua nga z. Noorman Widjaja.

Fondacioni ARTE fokusohet në katër fusha kryesore: Arti, Realizimi, Trashëgimia, Edukimi.

design by