ALB  |  ENG

"Arti i Kujtesës: Refleksion mbi Gratë në Totalitarizëm"

Në vitin 2023, me mbështetjen e AMSHC dhe Bashkisë Tiranë, kemi implementuar projektin “Arti i Kujtesës: Refleksion mbi Gratë në Totalitarizëm”.

Ky projekt u mbajt me synimin që të nxisë kulturën e kujtesës historike dhe të promovojë standartet demokratike nëpërmjet artit, dhe më konkretisht nëpërmjet një koordinimi të artit dramatik, atij muzikor dhe koreografisë, si një homazh për gratë viktima të totalitarizmit.

Në kuadër të këtij projekti është zhvilluar shfaqja teatrore “Luba” me skenar nga shkrimtari i mirënjohur Ylljet Aliçkaj. Kjo shfaqje trajton kalvarin e vuajtjteve që kalonte i dënuari politik dhe familjarët e tij gjatë regjimit komunist në Shqipëri.

Fondacioni ARTE fokusohet në katër fusha kryesore: Arti, Realizimi, Trashëgimia, Edukimi.

design by